Kapat

Çiçekler, asaleti ve zarafeti temsil eden çok özel canlılardır. Sevdiğinizi mutlu etmek yada kendinizi şımartmak istediğinizde,tercih edebileceğiniz eşsiz hediyelerden de biridir. Çiçekler, farklı tür ve çeşitleri ile her yaştan ve kadın, erkek farketmeksizin, her cinsten insan için son derece anlamlı hediyelerdir. Birçok farklı çiçek türlerinin ve çiçek çeşitlerinin olmasıda, her zevke uygun çiçek bulunabilmesini oldukça kolaylaştırmıştır. Canlı renkleri ile çiçekler, özel günler başta olmak üzere birçok farklı alanda, kurtarıcı konumundadır. Bu sebeple, hediye olarak çiçek seçmek oldukça doğru bir seçim olacaktır. Bununla birlikte, çiçekler bazı özel amaçlarla ön plana çıkmakta ve hediye olarak tercih edilen tasarımlar olarak, karşımıza çıkmaktadır.

hangi-amaclarla-cicek-hediye-edilir.jpeg

Bunlar ; doğum günleri, evlilik yıldönümleri, terfi yada evlilik,nişan gibi kutlamalar gibi günler başta olmak üzere birçok özel ve anlamlı günlerdir. Tabiki bu noktada dikkat edilmesi gereken, hangi durum için çiçek tercih edeceğinizdir. Çünkü, doğru çiçeklerle hazırlanmış çiçek buketleri hem sevdiğinize değer verdiğinizi ona göstererek onun mutlu olmasını sağlayacak hemde sizi oldukça memnun edecektir. Hangi çiçeği tercih ederseniz edin sevgiliniz, arkadaşınız, eşiniz yani karşı taraf kim olursa olsun kendisini oldukça özel ve önemli hissedecektir. Fakat burada önemli olan nokta, birçok çiçek arasından seçilen çiçeğin karşınızdaki kişinin zevkine hitap etmesidir. Bu duruma dikkat edildiğinde,karşıdaki kişi daha da mutlu olacaktır,bunun yanı sıra mevsimine göre seçilen canlı çiçeklerle oluşturduğunuz aranjmanlar daha hoş ve naif görünecektir. Çiçekler gönderilmek için özel ve önemli bir güne de ihtiyaç duymazlar, çünkü çiçek seçmek, bir tasarım oluşturmak keyif işidir heleki bunu birde sevdiğiniz için yapıyorsanız kişiye dahada zevk verir.

Burada aranjman hazırlarken sadece buket değil, saksı, teraryum yada sepette çiçek tasarımlarıda oldukça şık hediye tercihleri olacaktır. Zaten hiç kimse çiçeklere hayır diyemez, bu sebeple de hediye tercihlerinde en başta onlar yer alırlar. Fakat burada şunu dikkate almalısınız çiçek gönderirken sizin değil karşı tarafın zevklerini ve kişiliğini ön plana alarak tercihler yapmalısınız bu sayede daha doğru ve net kararlar vermiş olursunuz. Çiçekler sahiplerine ulaştığında onun sizin için ne kadar değerli ve özel olduğunu hissettirmeye yardımcı olacak bununla birlikte size olan sevgisininde artmasını sağlayacaktır. Yani çiçekler hediye olarak seçildiğinde karşılıklı her iki tarafında mutlu ve özel hissetmesini sağlayacaktır.

Hangi Durumlarda Hangi Çiçekler Gönderilmelidir ?

Çiçek gönderirken, gönderilen çiçekler büyük önem taşımaktadır. Bunun nedeni ise çiçekler çok fazla renk ve seçeneğe sahiptir. Burada dikkat edilmesi gereken, çiçeğin kime hangi amaç için gönderileceğidir. Örneğin; eşe gidecek bir çiçek, bağlılığı ve masumiyeti aynı zamandada aşkı temsil ederken, arkadaşa gidecek bir çiçeğin dostluğu ve saflığı temsil etmesi gerekmektedir. Bunun yanında, sevgiliye gidecek bir çiçek tutkuyu ve aşkı aynı anda içerisinde barındırmalıdır. Anneye yada babaya gidecek bir çiçek ise sonsuz masumiyet ve saflığı, sembolize etmelidir. Çiçek göndermek için, özellikle bilinen ve akla gelen özel zamanlar Yıldönümü, Sevgililer Günü, Anneler Günü, Doğum Günü,Babalar Günü yada işyerindeki terfilerdir. Aslında, çiçek göndermek için bir amaçta olmak zorunda değildir. İnsanın içinden kime ne zaman çiçek göndermek geçiyorsa bunu yapmalıdır, yani çiçek göndermenin belirli bir zamanı yada mekanı yoktur. Öyle değil mi ki, çiçekler en beklenmedik anlarda geldiğinde şaşırtıcı ve göz yaşartacak kadar mutluluk verici olurlar.

Doğum Günlerinde ; gönderilen orkideler,laleler,papatyalar şakayıklar yada lavantalar karşınızdaki kişiyi oldukça mutlu edecek ve sevindirecektir.

Yıldönümlerinde ; gönderilecek beyaz, kırmızı,pembe güller, orkideler, lilyumlar, zambaklar oldukça doğru ve zarif bir tercih olacaktır.

Sevgililer Gününde ; gönderilen siyah beyaz güller, laleler, papatyalar doğru bir tercih olmakla birlikte vadettiği anlamlarla da,sevgilinizin sizin hayatınızda ne kadar özel ve büyük bir yere sahip olduğunu ona en güzel şekilde anlatacaktır.

Anneler ve Babalar Gününde ; alacağınız çiçekler,daha başka anlamlar ifade etmelidir. Çünkü anne ve babalarınız, hayatınızda bambaşka bir yere ve anlama sahiplerdir.

Hediye Çiçek Seçimi

Her çiçek özel günlerde, çok şık tercihler arasında yer almaktadır. Bütün bu çiçekler, farklı anlamlar ve duygular içermektedir ve bunun için kime, hangi çiçeği göndereceğinizi bilmelisiniz.

Orkideler ; Asilliğin ve zarafeti en güzel şekilde sembolize eden çiçeklerden biridir. Orkide çiçekleri, güzelliği ve hoş kokusu ile oldukça güzel bir doğum günü hediyesi olacaktır. Eşinize, sevgilinize, arkadaşınıza yada anne, babanıza gönderebilir onların yüzünde tebessüm olabilirsiniz.

Şakayıklar ; Bu çiçekler,dostluk arkadaşlık sevgi iyi şansı simgeleyen nadide çiçekler arasında yer almaktadır. Arkadaşlarınıza doğum günlerinde gönderdiğiniz bu özel çiçekler, en doğru ve anlamlı çiçekler olacaklardır.

Papatyalar ; Her zaman masumiyetin sembolü olan bu özel çiçekler göz alıcı görüntüleri ile de sevdiklerinizin,bu özel günlerinde gözlerinde parıltıya neden olacaktır.

Siyah Beyaz Güller ; Bu özel çiçekler, zıtlığın içerisindeki uyumu en güzel şekilde yansıtan ve gösteren çiçeklerdir. Zaten sevgide iki zıttın birleşmesi ile oluşmaz mı? bu sebeple bu çiçekler, sevgililer günü için oldukça hoş tercihler olacaktır.

Laleler ; Zambakgiller ailesinin bir üyesi olan lale, zarif görüntüsü ile sevgililer günü için oldukça hoş ve narin tercihler olacaktır. Saflığın ve masumiyetin sembolü olan bu çiçekler, sevgilinizle aranızdaki saf sevgiyi göstermek ve ona hissettirmek için çok doğru bir seçenektir.

Kırmızı Güller ; Kırmızı güller, şüphesiz ki sevgilinize yada eşinize alabileceğiniz yıldönümlerinin vazgeçilmez parçalarındandır.Bu çiçekler aşkın, tutkunun,sevginin en baş temsilcisidir. Yıldönümlerinde partneriniz için seçeceğiniz kırmızı güller, olağanüstü bir tercih olacaktır. Sizlerde sevdiğinize, bu anlamlı günde kırmızı güller tercih edebilirsiniz ve onlara olan aşkınızı ona en derin şekilde hissettirebilirsiniz.

Lilyumlar ; Umut, sevgi ve masumiyeti temsil eden bu özel çiçekler sevdiğinize yıldönümlerinde, onun sizin hayatınızda büyük bir sevgiye ve umut dolu günlere sebep olduğunu göstermek için doğru bir tercih olacaktır.

Zambaklar ; Zambaklar, saf sevginin en bilinen temsilcisidir. Anne ve babaların evlatlarına olan karşılıksız ve saf sevgileri düşünülürse, bu çiçekler oldukça uygun tercihler olacaktır.

Lotus Çiçekleri ; Bu özel çiçekler, sonsuzluğun sembolü olarak bilinirler. Anne,baba ve çocuk arasındaki devam edecek sonsuz bağ düşünüldüğünde, bu çiçeklerden daha doğru ve uygun bir tercih olmayacaktır.

Sizlerde, sevdiklerinizin özel günlerinde yüzünde gülümsemeye sebep olmak istiyorsanız, şık ve zarif çiçek buketleri yada tasarımları ile gözlerinde parıltıya dönüşebilirsiniz.