Kapat

Çiçeklerin dilinde kırmızı güller mükemmel bir şekilde aşkı ya da romantik bir hissi temsil eder. Çiçek vermek, gerektiğinde isimsiz de olsa, sorumlu çiçekçimiz tarafından dağıtılacak bir kartla ifade edilen, özel bir anlamı olan bir sevgi gösterisidir. Bir nişanda 6 kırmızı gül ya da bir düğünde çift sayıda gül 12 kırmızı gül vermek aslında bir çiçek görgü geleneği olmaktadır.

Gerçekten hoşlandığı bir kızı şaşırtmak ve ona aşık olmak isteyenlere 50 adet gül hediye edebilirsiniz. Kırmızı, sarı renkler kıskançlığı veya merakı göstermek için, turuncu çiçek ise ortama neşeli bir ton vermek için önerilir.

istemeye-giderken-kac-gul-alinir.jpg

Kız İstemede Kırmızı Gül'ün Rolü

Genel olarak Türk kültüründe kız istemeye gidilirken kız isteme çiçeği olarak kırmızı güller tercih edilir. Bu kapsamda gelin adayına bir buket gül vermeye hazırlanırken görgü kurallarına uymak çok önemlidir. Tek tek sarılmış kırmızı gül ilk görüşte aşktır ve bir kıza ondan hoşlandığınızı söyleyen ilk işarettir. 3 gül, seni seviyorum demenin açık bir tezahürüdür.

5 kırmızı gül, aşkın teminatı, duygunun göstergesidir. 7 gül de yalnız senin olmak istiyorum demektir bir sadakat beyanı gibidir. 9 gül, sonsuzlukla eş anlamlıdır ve bir çift olarak kalıcı bir yaşam yolculuğunu temsil eder. 11 gül, en büyük hazineyi simgeler. 15 gül affetmeyi veya özür dilemek istediğinizi sembolize eder. Bunun yanında kız istemede 101 kırmızı gül en uygun olan seçeneklerden biridir.

Kız İstemede Seçilen Çiçeğin Özellikleri

Hepimiz kırmızı güllerin romantik ve her zaman iyi karşılanan bir hediye olduğu konusunda hemfikiriz. Kız isteme olaylarında çoğu kişinin kendine sorduğu tek soru şudur: Kaç tane gül verilecek? Bu durum için ideal ve uygun sayı nedir? Popüler gelenek bizi her zaman güllerin tek sayılarla verilmesi gerektiğine inandırmıştır, peki durum gerçekten böyle mi?

Aslında çift sayıda gül verebileceğiniz durumlar da vardır. Böyle özel bir günde geline çok az gül verip ucuz görünmek istemezsiniz, ama aynı zamanda çok fazla gül vermek gönül bolluğu ve büyük sevginin göstergesidir. Bu nedenle kız istemeye giderken, çok sayıda gül götürmek daha şık ve gösterişli olacaktır.

Kız İstemede Gül Sayısının Önemi

Kız isteme merasiminde aralarından seçim yapabileceğiniz o kadar çok çiçek, o kadar çok renk ve düzenleme var ki nereden başlayacağınızı bilmek zor. Bu özel günleri taçlandırmak için şık bir kırımızı gül aranjmanı olmak üzere birden fazla buket satın alabilirsiniz. Bu özel günde gül buketleri kişinin tercihine göre değişir. Kişinin en sevdiği çiçeği seçebilir ya da bunun dışında çok sayıda şık bir kırmızı gül buketi ile ona sürpriz yapabilirsiniz.

Bu özel günlerin anlamı son derece önemli olduğu için seçim de bir o kadar önem arz eder. Kişi sevdiği kişiyi ailesinden isteyeceği için son derece şık ve bir o kadar da görkemli bir çiçek aranjmanlarını hazırlatmalıdır. Burada çiçeğin sayısı da son derece önemlidir. Ne kadar büyük çiçek o kadar sevgi ve saygının büyüklüğü anlamındadır.

Kız İstemede Çiçek Aranjmanlarının Anlamları

Güller sayılarına ve renklerine göre farklılık gösterir. Bu nedenle önceden çiçek siparişi verirken kız isteme durumunuzu belirlemelisiniz. Güller sayılarına göre farklı anlamlar taşımaktadır. Özellikle 101 adet gül en çok tercih edilen kız isteme çiçekleri arasındadır.

Herkes 101 kırmızı gülün ne anlama geldiğini merak ediyor. Eğer kız istemede sevgilinize 101 adet gül buketi hediye ederseniz o sizin için tektir anlamına gelir. Kısacası sevgilinize seni seviyorum demenin mükemmel bir yoludur. 101 gülden oluşan buket, kız istemede çok fazla oranda tercih edilir.

Aynı zamanda 100 adet gülün de özel bir anlamı vardır. Sevdiğiniz kişiye hediye edeceğiniz 100 gül, o yaşlanıncaya kadar onun yanında olmak istediğinizi ifade eder. 100 adet gülden oluşan bir buket ile aşkınızın sonsuz olduğunu da anlayabilirsiniz.

Kız İstemede Çiçek Sipariş Verme

Evlilik teklifi sonrasında kız isteme merasimi çok önemli olan özel günlerden biri olmaktadır. Hem ailelerin tanışması hem de genç çiftlerin evlilik için ilk adımları olan bu özel günde çok fazla sayıda kırmızı beyaz ya da başka çiçek çeşitlerinden en uygun olan kız isteme çiçeğinizi gönderebilirsiniz.

Bu kapsamda online çiçek sipariş işlemleri ile çok hızlı ve verimli bir şekilde bu özel gününüzü harika bir şekilde farklı çiçek aranjmanları ile simgeleyebilirsiniz. Bu kapsamda pek çok kişi için en uygun sayıda çiçek seçenekleri ile şık bir aranjman satın alarak, kız isteme çiçeği olarak en uygun seçenekleri tercih etmektedir.

Kız İsteme Çiçeğinin Özellikleri

Kız istemede tercih edilen güller, özellikle kırmızı güller, geline sevginin, sempatinin ve arzunun işareti olarak verilmektedir. Güzel ve zariftir ve hiçbir kız böyle bir hediyeden hayal kırıklığına uğramayacaktır. En önemlisi damat tavrını bu hediye ile iletmektir. Bu nedenle tercih edilen çiçek çok önemli bir yere sahiptir.

Bu nedenle de seçilen ve hediye edilen çiçek son derece şık ve gösterişli olmak zorundadır. Tek bir kırmızı gülün anlamında çok derin bir mesaj var. Bir erkeğin bir kadına bir çiçek vermesinin aşkını ve sevgisini itiraf ettiğine inanılırdı.

Bir çiçek, bir kızın asil bir bitkiyle özdeşleşmesidir ve sayı, bir gül hediyesi gibi onun tek olduğunu gösterir. Üstelik çiçek rengi anlamları da önemlidir. Kırmızı renk sevgiyi ve tutkuyu simgelemektedir, bu nedenle böyle bir hediye kızı memnun etmelidir.

Kız İsteme Çiçeği Nasıl Süslenir?

Çok sayıda kırmızı gülün anlamı, sevgilinizi memnun etmek için mükemmeldir. Kız isteme merasiminde, sevgilinize bir gül vermeye karar verirseniz, onun tasarımını da sağlamalısınız. Gülün türünü belirlemek ilk işlemdir. Örneğin kalın gövdeli uzun bir çiçek hiç süslenmemelidir. Böyle bir gül zaten pahalı ve şık görünüyor.

Bunun yanında tercihiniz kısa bir çiçekse, biraz özgünlük gösterebilir ve onu kraft kağıt veya kurdeleye sararak süsleyebilirsiniz. Fakat çiçekçiler, modaya uygun ve ucuz görünmediğinden, selofan ambalajlardan ve çok sayıda kurdeleden kaçınmanızı şiddetle tavsiye ediyor. Bu tasarımın ne tek bir çiçek ne de bir buket için alakası yoktur. Renk seçimi çok önemlidir.

Orijinal bir yaklaşım beyaz bir gül sunmak olacaktır. Beyaz gülün anlamı, duygularınızın masumiyetini ve saflığını anlatır. Ayrıca böyle bir gül, kızın kişiliğini vurgulayacak ve özellikleri hakkında ipucu verecektir. Beyaz çiçeği süslemek için hafifçe parıltı serpilebilir.

Kız İsteme Çiçek Fiyatları

Kız isteme çiçekleri hem çiçek çeşitlerine hem de çiçek sayılarına göre farklı şekilde fiyatlandırılmaktadır. Bu noktada kız isteme çiçeklerini sevgiliye, anneye ya da arkadaşa normal bir çiçek göndermek şeklinde düşünmemeliyiz. Bu özel günde hazırlanan çiçekler fiyat olarak daha yüksek seviyelerde olmaktadır.

Aynı zamanda da çiçek çeşitleri çok kaliteli ve çok fazla sayıda olduğu için çiçek fiyatları bu oranda daha yüksek seviyelerde olmaktadır. Sipariş verilen çiçekler aynı gün çiçek siparişi hızıyla ulaştırılmaktadır. Bu kapsamda da ne olursanız olun en uygun seçenekler ile en şık ve gösterişli çiçek seçeneklerini seçmelisiniz.