Kapat

Baharın en güzel çiçekleri, çiçek açmaya başladıktan itibaren akılları baştan alacak bir güzelliğe sahiptir. Bahar aylarının coşkusunu yapraklarında barındıran ilkbahar çiçekleri, bazen kendi kendine büyüyerek bazen ise biraz yardım sayesinde gününüzün enerjisini bir anda yükseltebilir. İlkbahar aylarında ekilebilir olarak kabul edilen çiçeklerin yanı sıra, bahar aylarında çiçek açmasını istediğiniz bir soğanı hemen hemen Eylül-Kasım aylarında toprağa ekilmiş olmanız gerekir.  Bu sayede mis kokulu çiçekleriniz baharın başlangıcı olan Mart ayında çiçek açar.

baharin-en-guzel-cicekleri-renkli-ilkbahar-cicekleri.jpg

Uzun ömürlü bitkilere sahip olmak için soğanı ne zaman toprağa ekmek gerektiğini bilmek, en iyi çiçekleri elde etmek için son derece önemlidir.Çiçeklerin size estetik bir güzellikle dönerken aynı zamanda baharı müjdelemesini istiyorsanız, öncesinde yeterince ilgi göstermek ve emek vermek şarttır.

Bahar çiçekleri, aynı zamanda bahar mevsiminin başladığına işaret eden bitkiler arasında yer alır. Baharın geldiğini haber veren ilk çiçek ise kardelen çiçeği olarak bilinmektedir. İstanbul ve çevresinde ise Nisan ayında kendini iyice belli etmeye başlayan Erguvan çiçekleri baharın gelişini büyük bir zarafetle göstermeye başlar. Bahar dalı çiçeği ise bahar aylarının başlarında renkleriyle dikkat çeken pembe yapraklarıyla baharın geldiğini herkese haber verir.

Bununla birlikte en göz alıcı bahar çiçeklerini saksıda görmek herkesin isteyeceği bir şeydir. İlkbahar için ekebileceğiniz birbirinden farklı bahar çiçeklerinin mis kokusundan etkilenmemek pek mümkün değildir.

Baharın Gelişini Müjdeleyen Çiçekler

Bahar ayı, hayata dair umut dolmaya sebep olan ve pozitif enerjinin hâkim olduğu çok güzel bir mevsim olarak bilinir. Bu aylarda bitkilerin renk cümbüşü, mis kokulu çiçeklerin her yere yaydığı koku yenilenmeyi ve tekrardan ayağa kalkmayı simgeler niteliktedir. Bahar aylarının açan ilk çiçeği kardelen çiçeği olmakla beraber, devamında çiğdem, sümbül gibi sarı çiçeklerin kendisini göstermeye başladığı söylenebilir.

Çiğdem Çiçeği

Dayanıklı ve sarı renkleriyle enerjinizi yükseltecek bir bahar çiçeğine sahip olmak için sonbaharda toprağa çiğdem ekebilirsiniz. Aslında çiğdem çiçeği Şubat ayının başlarında çiçek açmaya başlasa bile dayanıklı bir bitki olmasından kaynaklı bahar ayı boyunca ilk günkü güzelliğini koruyabilir. Olumsuz hava şartlarına karşı dayanıklı olan bu çiçeğin böcekler açısından çok önemli bir besin kaynağı görevi gördüğü unutulmamalıdır.

Sümbül Çiçeği

Ayrıca sarı yapraklarıyla dikkat çeken bir diğer mis kokulu çiçek olan sümbülün çiçekleri bahar ayı bitene kadar kalabilir ve yaz aylarında bile kendini gösterebilir. Sümbül çiçeği özellikle evcil hayvanlar için zehirli etki gösterildiğinden, bu çiçeği büyütmek isteyen evcil hayvan sahibi olan kişilerin dikkat etmesi önerilir. Bu çiçeğinde soğanları sonbahar aylarında toprağa ekilir. Büyümesi çok basit bir çiçek olmakla beraber kokusu herkesin aklında kalır. Görüntü olarak çok beğenilen sümbül çiçeğini temiz ve açık havanın hiç eksik olmadığı bölgelerde büyütmek gerekir.

Kardelen Çiçeği

Kardelen çiçeği kara benzeyen bir süt çiçeği anlamına gelen çok güzel bir çiçektir. Tıbbi konularda da pek çok faydası olduğu söylenen kardelen çiçekleri, isminden de anlaşılacağı üzere kar yağdığı zaman gün yüzüne çıkar. Karların altında zorlu şartlar altında büyüdüğünden kardelen çiçeğinin fedakârlık ve sabır gibi anlamlı duyguları temsil ettiği ifade edilmektedir. Kar yağışıyla birlikte şayet toprağa ekilirse kardelen çiçeğinin çıkmaya başladığını görmek mümkündür. Bu nedenle baharda açan ilk çiçek olarak kabul görmüştür. Bu bitkinin pek çok farklı çeşidi bulunmaktadır. Bu türler ise Nergisgiller familyası adı altında incelenir. Kardelen çiçeği talebe göre saksıda yetiştirmek için müsait olan bir çiçektir. Ancak 2-3 senede bir ilkbahar ayı geldiğinde bitkinin toprağının değiştirilmesinde fayda vardır.

gorbia-turuncu-elegance-orkide.jpg

Laleler

İlkbahar denildiğinde açan çiçekler söz konusu olduğunda aslında ilk akla gelen her zaman rengârenk laleler olmuştur. Lalelerden bahsedildiğinde renk ve kalıcılık konusunda pek fazla seçenek bulmak mümkündür. Ancak ilkbahar aylarında lalelerin baş döndüren renkleriyle göz zevkine hitap etmek için sonbahar ayında ekim yapmak çok önemlidir. Genel olarak bakıldığında uzun ömürlü bitkiler olduğu söylenebilir. Ancak yalnızca ilk yıl çiçek açabilen lalelerin sonraki sene kaybolmasından kaynaklı her yıl yeni soğanları toprağa ekmek önemli bir detaydır.

Papatyalar

Nisan ayında ilk olarak yağmurlar yağmaya başladığında, her yerde papatyaları görmek mümkün hale gelmiş demektir. Papatyaların dünyanın her yerinde rahatlıkla yetişebilme özelliği olduğunu unutmamakta fayda vardır. Papatya çiçeklerinin herkes tarafından bu kadar çok sevilmesinin en önemli sebebi ise masumiyeti ve saf duyguları temsil etmesinden kaynaklanır. Bir insana olan samimi hislerinizi açmak ya da ona güveninizi ispat etmek istediğinizde papatyaların bu eşsiz güzelliğini kendi adınıza avantaja çevirebilirsiniz. Papatya hediye ettiğinizde karşı tarafa aslında bir nevi sır tutabildiğinizi ifade etmiş olursunuz.

Çuha Çiçeği

Çuha çiçeği de kardelen çiçekleri gibi karları seven bitkiler arasında yer alır. Bu yüzden henüz karlar erimeden çuha çiçeğinin açtığına bizzat şahit olabilirsiniz. Bu durum çuha çiçeğinin ilkbahar aylarının başlangıcında açmaya başladığını ortaya koymaktadır. Bu çiçeklere sarı, beyaz, pembe ya da mor renk seçeneklerinde rastlayabilirsiniz. Çuha çiçeği çok az bakıma ihtiyaç duyan ve çok kolay bir şekilde büyüyen zahmetsiz çiçeklerdir. Çok fazla çeşidinin bulunmasından kaynaklı, uzun ömürlü çuha çiçeği ekerek her yıl renk cümbüşü yaşamak istiyorsanız çok yıllık olan seçeneklere yönelmelisiniz.

Ormangülü Çiçeği

Ormangülü çok sevilen bir bahar ayı çiçeği olarak karşınıza çıkar. Pembe, beyaz, mor tonlarına sahip olan bu bahar çiçeği, yaprakları çok parlak olan bir çalı olarak bilinir. Yaprakları dökülmeyen ormangülü çeşidini alıp uzun süre güzelliğini muhafaza etmesini istiyorsanız, soğanlarını satın alırken satıcıdan gerekli bilgiyi almalısınız. Bu bitkiyi asidik bir toprak üzerine, gölge bir yerde rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Bu sayede bahçenizde ve size ait alanlarda baharın müjdeleyici çiçeğini her an görebilme imkanı yakalamış olursunuz.

Bahar çiçekleri, soğuk kış günlerinde baharın gelmesini ve güneşin yüzünü iyice göstermesi için sabırsız bir şekilde toprağın altında bekler. Sonunda güneş tam olarak yüzünü döndüğünde, toprağın altından yavaşça filizlenmeye başlarlar. Bahar aylarında havaların ısınmaya başlaması, beraberinde doğanın canlanmasını, çimenlerin yeşermesini ve rengârenk çiçeklerin görenlerin başını döndürecek bir güzelliğe sahip olmasını sağlar. Bu sayede eşsiz kokusu ve birbirinden güzel renklere sahip olan bahar çiçeklerinin bu güzelliğini yaşama fırsatı elde edebilirsiniz.

Birbirinden Şık Çiçek Aranjmanları Bleaves Floral’da Sizleri Bekliyor

Sevdiklerinize çiçek hediye ederek onların yüzünü güldürmek istediğiniz zamanlarda, firma seçimi konusunda titiz davranmak yararınıza olacaktır. B.Leaves Floral olarak uzun yıllara dayanan çalışma tecrübemiz ile önceliğimiz daima müşteri mezuniyetini kazanmaktır. Bu yüzden web sitemizde yer alan birbirinden şık, güzel ve mis kokulu çiçek aranjmanlarını sevdikleriniz için sizin adınıza hazırlarken kaliteden hiçbir şekilde ödün vermiyoruz.

Her geçen gün gelişmeye ve büyümeye devam eden firmamız sizin isteklerinizi göz önünde bulundurarak en taze çiçekleri sizlere sunarken, özel günlerinize kocaman bir çiçek buketiyle imza atmayı hedefliyor. Beklenmedik anlarda ince ruhunuzu karşı tarafa iletmek ve varlığınızı her an hatırlatmak için sizde hemen şimdi Bleaves Floral web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Çiçeklerin eşsiz güzelliğini avantaja çevirmek işte sadece bu kadar kolaydır.