Kapat

Canlı çiçekler, evlerimizin neşesi, her özel günün değerini anlamlı kılan doğal güzelliklerdir. Tazeliği çağrıştıran ve enerjimizi yükselten çiçekler, maalesef yanlış bakımlar sonucu kısa süre içerisinde solabilir. Ancak çiçeklerin ömürlerini uzatmak ve onları soldurmadan uzun süre canlı kalmalarını sağlamak mümkündür.

buket-cicek-omru-nasil-uzatilir.jpg

Çiçek Buketleri Çeşitleri Nelerdir?

Çiçek buketleri, Bleaves Floral tarafından, özel olarak bir araya getirilmiştir. Gerek rengarenk esintileri taşıyan gerekse sadelik ve minimalizmi çağrıştıran çiçek buketleri çeşitlerinden bazıları şu şekildedir:

  • Joya 15 Gül Buketi
  • Morin Turuncu Pembe Çiçek Buketi
  • Ames Kafesli Gül Anastasia Buketi
  • Kenna Soft Çiçekler Buketi
  • Otero Lila Beyaz Buket
  • Auro Anastasia Buketi
  • Lily Renkli Buket
  • Valle Çiçek Buketi
  • Allen Çiçek Buketi
  • Falun Lila Çiçekler
  • Milo Çiçek Buketi
  • Lina Çiçek Buketi
  • Valdez Gül Buketi
  • Wolf Pembe Lilyum Buketi
  • Pula Pembe Çiçekler Buketi

Bunlar gibi onlarca çiçek buketi, sizlere vereceğimiz doğru çiçek bakımı adımları ile uzun süre solmadan tazeliğini ve sevgisini koruyacaktır.

Çiçek Buketleri Nasıl Canlı Tutulur?

Çiçek buketlerinin hem fresh bir görünüm hem de değerli birer hatıra olmalarından kaynaklı uzun süre canlı kalması istenir. Bunun için her çiçeğin dilinden anlamak ve onların, doğru koruma koşulları altında bakımlarını yapmak gerekir.

Öncelikle cinsi fark etmeksizin, buket çiçekler alındığı andan itibaren hemen aranjmanından ayrılarak uygun bir vazoya yerleştirmelisiniz.

Vazo seçimi, çiçeklerin sap kısımlarına göre ayarlanmalı, çok geniş ya da çok dar olmamasına özen gösterilmesi önemlidir.

Tüm çiçeklerin aynı boyda olması gerekir. Bleaves Floral, özgün ve yaratıcı buket çiçek aranjmanları, satın alındıktan sonra uygun saklama koşullarının oluşturulmasına elverişlidir.

Çiçek saplarını, düzgün bir şekilde budamaya ve takip etmeye özen göstermelisiniz.

Vazoya alınan çiçeklere, sap kısımlarının tam ortasına gelecek şekilde su konulmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken, sap kısmının yapraklardan temizlenmesidir. Suya temas eden yaprak, kısa süre içerisinde çürüme yapabilir.

Bu aşamalar, her çeşide ait buket çiçek için yapılması gerekenlerdir. Bundan sonrası için her çeşit buket çiçeklere uygun koruma metotlarını sizler için detaylı olarak derledik.

Buket Gül Ömrü Nasıl Uzatılır?

Gül buketleri, sevginin sembolü olarak her dönem hediye edilen en değerli buketlerdir. Bu özel çiçeklerin uzun süre canlı kalması için ipuçları şu şekildedir:

Güller, suyu oldukça severler. Vazoya alınan güllerin, sık sık suları değiştirilerek güneş ışığında kalmaları gerekir.

Kuruyan yaprakları günlük olarak budarsanız, gülün daha canlı görünmesini sağlarsınız.

Daha solgun görünmeye başlayan güllerin tamamını, derin bir su kabının içine batırıp çıkarmak, tazeliğine tekrar kavuşmasını sağlayacaktır.

edon-turuncu-sari-cicekler.jpg

Anastasia Çiçek Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Görüntüsü ve canlı renkleri ile muhteşem bir kombinasyona sahip Anastasia buketlerinin uzun süre taze kalmasını sağlamak mümkündür. Bunun için;

Anastasia çiçeğinin suyunu 2 günde bir değiştirmek yeterlidir.

Her gün düzenli olarak sap kısımlarından 1’ er cm kesmek, Anastasia çiçeğinin uzun ömürlü olmasına fayda sağlayacaktır.

Vazodaki suya 1 tatlı kaşığı tuz atarsanız, renklerin solmasını önleyebilirsiniz.

Lilyum Çiçek Buketi Bakımı Nasıl Yapılır?

Lilyum, bakımı oldukça özen gösterilmesi gereken çiçek türlerinden biridir. Bleaves Floral tarafından diğer tüm çiçek buketleri gibi özel olarak seçilen lilyumlar, güçlü ve her buketle uyum sağlayabilen nadide bir çiçektir. Lilyum buketlerinin ömrünü uzatmak için;

Uzun bir vazo tercih etmeniz, lilyumların gelişimi açısından oldukça önemlidir.

Yarım litre suya denk gelecek miktarı ayarlayarak vazo içerisine alınan lilyumlar, serin bir ortamda muhafaza edilmelidir.

Güneş ışığında fazla kalması, lilyumların yapraklarına zarar vereceği için, günde 1 – 2 saat güneş görmeleri yeterlidir.

Suyunun günlük değiştirilmesi, lilyum çiçeklerinin ömrünü uzatmak için yerinde bir karardır.

Orkide Buketi Nasıl Uzun Süre Canlı Kalır?

Özenli bakımı ile hem ömrü uzayan hem de yepyeni tomurcuklarıyla çiçekler açan orkideler, her mevsimin en çok tercih edilen buketleri arasında yerini alır. Uzun süre canlılığını koruyan orkidelerin, doğru ipuçları ile ömrünü de uzatmak oldukça kolaydır.

Canlı kalmasını istediğiniz orkidelerin, doğrudan güneşle temasına engel olmalısınız. Direk güneş ışığını sevmeyen orkideler için, genellikle sabah güneşini alan bir yere koymanız gayet idealdir.

Orkidelerin sulaması, özellikle titizlik gerektiren bir iştir. Fazla sulama yapılması orkide köklerini öldüreceği gibi az sulama yapılması da kurumasına neden olacaktır. Yaşanılan şehre ve sıcaklığa göre değişim göstermekle birlikte, hafta bir kere sulama yapabilirsiniz.

Çiçeğinizi vazoya koymadan, suyun kaliteli ve oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz.

Çiçeklerin daha uzun süre canlı kalması için, vazo seçiminin şeffaf yapılması önemlidir.

Papatya Buketlerinin Bakımı Nasıl Olur?

Papatya buketleri gerek Anneler Günü gerek iş veya tebrik için gerekse doğum günü kutlamalarında sıklıkla tercih edilir. Beyazın en güzel halini alan papatyaların, birkaç doğru uygulama ile uzun süre taze ve canlı kalmasını sağlayabilirsiniz.

Papatyalar, güneş ışığını oldukça seven çiçeklerdir. Bu sebeple güneş alan bir yerde konumlanması hem gelişmesine hem de uzun ömürlü olmasına olanak sağlayacaktır.

Papatya suyunu günlük değiştirmek oldukça önemlidir.

Papatyalarda kuruyan ya da solan yaprakların ayrıştırılması, sap ve gövde kısımlarının daha güçlü kalmasını sağlar.

Vazo Çiçeklerinin Ömrü Nasıl Uzatılır?

Vazo çiçeklerinin ömrünü uzatmak için, çiçeğe günlük olarak özen göstermek gerekir. Güneş seven ve sevmeyen çiçeklerin karakterlerini iyi bilmek önemlidir. Gün içerisinde, evin güneş alan ya da loş kısımlarının belirlenmesi gerekir. Doğru sıcaklık ve nem dengesi, bilinçli sulama teknikleri ile vazo çiçeklerinin ömrü rahatlıkla uzatılabilir.

Vazo Çiçeklerinin Suyu Nasıl Olmalı?

Vazo çiçeklerinin su kalitesi de ömürlerini uzatmak anlamında önemlidir. Bunun için;

Ortalama 25 C derece ya da oda sıcaklığında iyice dinlendirilmiş, kaliteli bir su olmalıdır.

Yine, çiçeğin suya batırılması gerekiyorsa, aynı şartlara uygun bir su seçilmelidir.

Vazo içerisindeki suyun, berrak ve tertemiz olması gerekir. Vaktinden önce kirlenen bir su varsa muhakkak değişimi yapılmalıdır.

Kireçli sular, vazo çiçekleri için iyi değildir. Bunu önlemek adına, dinlendirilmiş suyun içerisine tuz ya da şeker ilavesi yapılabilir.

Buket çiçeklerin ömrünü uzatmak için bir diğer yöntem, su içerisine birkaç damla çamaşır suyu damlatma yöntemidir. 15 günde 1, birkaç damla çamaşır suyu, çiçeklerin canlılığını korumaya yardımcı olur.

Besinli sular da vazo çiçekleri için oldukça etkili koruma yöntemlerinden biridir. Çiçek bakımı için etkili yöntemlerden biri, su içerisine 1 adet aspirin atmaktadır.