Kapat

Burçların özellikleri ve çiçek seçimi, kişinin kendi zevklerini çiçek konusunda da yansıtılmasını sağlar. Burçlar, kişilerin karakter özellikleri ve zevkleri söz konusu olduğunda son derece belirleyici özellikler olarak karşınıza çıkar. Her konuda seçimleriniz üzerinde bu kadar etkili olan burcunuza göre çiçek tercihi yaptığınızda, sevdiklerinizi çok daha fazla mutlu edebileceğinizi biliyor musunuz?

Her burcun ilişkilendirildiği çiçeği belirli olması, kişinin duygusal anlamda zevklerini ve ihtiyaçlarını temsil eder. Çiçekler çok uzun yıllardan beri asla modası geçmeyen bir hediye alternatifi olarak dikkat çeker. Sevdiğiniz insana özel bir günde aldığınız çok şık bir hediyeyi tamamlamanın en güzel yolu çiçeklerden geçtiği için, karşınızdaki insanın burcunun özelliklerine uygun çiçek modelini tercih etmek riski ortadan kaldırır.

burclarin-ozellikleri-ve-cicekleri.jpg

Çiçekler renkleri, kokusu ve bulunduğu ortama kattığı pozitif enerjiyle olmazsa olmazdır. Sevginin dilini en açık şekilde ifade edebilen bu güzel bitkiler aynı zamanda gerçek sevgiyi çok güzel bir şekilde ortaya koyar. İnsanlar arasında saygı, sevgi ve takdirin bir simgesi olarak kabul edilen çiçekleri duygularınızı ifade etmek için bir aracı olarak kullanabilirsiniz. Hangi burcun nasıl bir çiçek modelini tercih edeceğini bilemediğin zamanlarda Bleaves Floral’ın alanında uzman kadrosundan burçların özellikleri ve favori çiçekleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu sayede özel günlerde eğer verdiğiniz yakınlarınıza çiçek hediye ederken doğru çiçek seçimiyle etkileyici bir jeste imza atabilirsiniz.

Özellikle kadınlar; anneler günü, doğum günü, sevgililer günü ya da yıldönümü gibi özel günlerde çiçek alırken karşısındaki insanın burç özelliklerini ve çiçek zevkini göz önünde bulundururlar. Çiçek hediye ederken burçlara uygun seçimler yapmak, aslında ne kadar ince düşünceli bir yapıya sahip olduğunun ispatıdır. Çiçeklerin insanlar arasındaki sevgiyi ve saygıyı göstermesi için bir aracı olarak kullanıldığı düşünüldüğünde, kendi içinde pek çok farklı alternatifi barındırdığı bellidir. Buna bağlı olarak her çiçeğin farklı anlamı taşıması, çiçek seçimi yaparken burçlarında bu kararda etkili olmasına neden olur.

Burca göre çiçek seçimi yaparken size rehber olabilmesi için her çiçeğin sevdiği çiçek modelini sıraladık. Bu bilgilerden faydalanarak özel günleri daha anlamlı kılabilirsiniz.

Koç Burcunun Çiçekleri

Koç burcundan olan kişilerin cesur ilişkileri ve liderlik vasıfları daha fazla ön plana çıkar. Bununla birlikte koç burcu, tutkulu hırslı ve oldukça enerjik bir yönünün olmasıyla bilinir. Dolayısıyla bu kadar enerjisi yoğun olan bir burç için çiçek seçiminde canlı renklere sahip, cesur ve büyük boyutlara sahip çiçekler ilgi çeker. Zambaklar, kırmızı güller, güneş çiçeği, papatyalar ya da lilyumlar koç burcunun en sevdiği çiçekler olarak beğeni kazanır.

Boğa Burcunun Çiçekleri

Boğa burcu boğazına düşkün olan yönü ve sabit bir karaktere sahip olması ile bilinir. Ayrıca son derece güvenilir, pratik ve sadık kişiliklerinin oluşması boğa burcunun dikkat çeken özellikleri arasında yer alır. Bu nedenle boğa burcu birine çiçek hediye etmek istediğinizde tercihinizi daha şık ve otantik görünüme sahip çiçeklerden yana kullanmalısınız. Orkide, menekşe, kırmızı gül, lale gibi çiçekler boğa burcu için ideal olabilecek seçeneklerdir.

İkizler Burcunun Çiçekleri

Neşe ve hareketli tavırlar söz konusu olduğunda ilk akla gelen burç herzaman ikizler olmuştur. Ayrıca ikizler burcunun güçlü iletişim kurma yeteneği, entelektüel tavırları ve her konuda meraklı olması baskın kişilik özellikleridir. Karakter olarak bu kadar baskın olan ikizler burcu canlı ve renkleri göze çarpan çiçek seçeneklerinden çok daha fazla etkilenirler. Menekşeler, kırmızı güler, lavantalar orkideler, zambaklar bu yüzden ikizler burcunun beklentisini karşılayabilir.

vazoda-pembe-sumbuller.jpg

Yengeç Burcunun Çiçekleri

Hassas ve duygusal bir kişilikten bahsedildiğinde yengeç burçlarının eline kimse su dökemez. Romantik, sağduyulu, sadık ve sevdiklerine karşı çok korumacı olan yengeç burçları bu özelliklerinden dolayı arkadaş ortamlarında çok fazla sevilirler. Yengeç burçlarının bu özelliklerinden dolayı genellikle güzel kokan ve romantizmi çağrıştıran çiçeklere yöneldiği söylenebilir. Sümbül, lale, menekşe, gül, lilyum gibi dikkat çeken çiçekler yengeç burçları için olmazsa olmazdır.

Aslan Burcunun Çiçekleri

Cömert aynı zamanda girdiği ortamında lideri olmayı hedefleyen aslan burcu insanları için cesaret çok önemlidir. Diğer yandan hayat dolu ve güven veren aslan burçları gösterişli ve iri boyutlara sahip çiçekleri gördüklerinde çok fazla etkilenirler. Bu yüzden güller, zambaklar, nergisler ve orkide gibi mis kokulu çiçekler tam aslan burcuna göredir.

Başak Burcunun Çiçekleri

Ayrıntı, titizlik ve düzen denildiğinde akıllara gelen ilk burç başak burcudur. Pratik, çalışkan ve azimli olan başak burçlarının aynı zamanda eleştirel bir yönünün olduğu da söylenebilir. Naif hayat duruşunu benimseyen başak burcu kişileri için aynı şekilde zarif ve şık görünümlü çiçekler daha ilgi çekicidir. Bu beklentileri karşılayan karanfil, orkide, menekşe ve lale gibi çiçek seçenekleri başak burcu için son derece idealdir.

Terazi Burcunun Çiçekleri

Adil, her ortama uyumlu ve aynı zamanda romantik yönüyle farklı bir kişiliği olan terazi burçları estetik ve güzellik kavramında çok değer veren kişilerden oluşur. Buna bağlı olarak estetik ve şık bir güzelliği bulunan çiçek seçenekleri terazi burcunun beğenisini kazanır. Menekşe, nergis, krizantem gibi çiçekler terazi burcunun aklını başından almak için yeterlidir.

Akrep Burcunun Çiçekleri

Akrep burcu çok sabırlı olmasıyla bilinir. Ancak buna rağmen her şeye şüphe ile yaklaşması ve kindarlığı akrep burcuna sahip kişilerin en belirgin özellikleri arasında yer alır. Samimiyetsiz duruştan ve özel sorular almaktan hiç hoşlanmayan, sürekli olarak sabır ve sukut halinde olan akrep burcunun en sevdiği çiçek ise hanımeli’dir. Ancak zambak ve kırmızı güller de akrep burcunu çok büyük oranda etkileyen çiçeklerdir.

Yay Burcunun Çiçekleri

Yay burcu hayata karşı son derece pozitif bir yaklaşım sergiler. Ayrıca değişim ve gelişim onlar için önemlidir. İyimser, coşkulu ve güvenilir bir burç olan yay burcu kişileri için insanlarla iletişim kurmak çok kolaydır. Ancak tartışmacı ve umursamaz bir taraflarının bulunduğu da inkâr edilemez bir gerçektir. İdealist, yapamazsın gibi sınırlandırılma cümlelerinden hiç hoşlanmayan yay burcunun en beğenilen çiçeği ise mor menekşedir. Ayrıca nergis ve lale gibi çiçek seçenekleri de yay burcu için vazgeçilmez tercihler arasında yer alır.

Oğlak Burcunun Çiçeği

Oğlak burcu disiplinli ve kararlı yönleri kadar sabırlı kişilikleriyle de arkadaş ortamında yıldız olmayı başarır. Sadık ve güvenilir olmaları bu burca olan zaafın sürekliliğini sağlayan yönleridir. Bu yüzden sade ve daha zarif çiçek seçenekleri oğlak burcu kişisinin daha fazla ilgisini çeker. Yönetici yanları güçlü olan, dikkatsizlikten kaynaklı hatalardan nefret eden oğlak burcu inatçı olduğu kadar kararlıdır. Oğlak burcunun en beğendiği çiçek ise kamelya’dır.

Kova Burcunun Çiçeği

Kova burcunun en belirgin ve karakterini ortaya koyan yönü çok güçlü bir iletişim kurma yeteneğine sahip olmasıdır. Aynı zamanda bağımsız ve adil davranmayı prensip haline getiren kova burcu arkadaşlarıyla eğlenmeyi ve yardımlaşmayı da çok sever. Karşıt görüşlü ve sıkıcı kişilerle anlaşamayan kova burcu aynı zamanda yenilgiye açık bir burçtur. Hevesinin çabuk kırılması en zayıf yönü olarak hayat kalitesini düşüren kova burcunun kartopu çiçeğini çok sevdiği ifade edilir. Bununla birlikte orkide, menekşe, nergis gibi mis kokulu çiçeklerle kova burcunu etkileyebilirsiniz.

Burçlara Uygun Çiçek Seçenekleri Bleaves Floral’da

Çiçeklerin zarafetini en güzel yansıtan, son dönemin trend markası olarak farkını ortaya koyan Bleaves Floral, her burcun beğenebileceği çiçek yelpazesini bünyesinde barındırır. Kaliteli hizmet ve çiçeklerin sevgiyi ifade eden dilini en güzel yansıtma özelliği ile rakiplerinden bir adım önde olmayı başaran Bleaves Floral’dan beğendiğiniz çiçekleri tek tıkla satın almak için hemen web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Bleaves Floral, çiçek sektöründe tasarım çiçeklerle hep en iyisi olmaya devam ediyor.