Kapat

Çiçeklerin anlamını bilmek, onları ortamına uygun şekilde sevdiklerinize hediye edebilmenize imkân tanır. Bu çiçeklerin renkleri, baş döndüren mis kokusu, her birinin kendisine has karakteristik özellikleri herkesin beğenisini kazanabilecek bir güzelliğe sahiptir. Bazı insanlar papatyanın masum dokusuna hayran olurken, bazı insanlar ise kırmızı güllerin tutkuyu hatırlatan güzelliğine vurulur.

Özel günlerde çiçek kendisine gittiğinde dünyanın en mutlu insanı olmasını istediğiniz kişiye, bu özel günün anlam ve önemini en güzel şekilde ifade eden çiçekleri göndermek sizi hep bir adım öne taşır. Bunun için ise çiçeklerin anlamını ve dilini doğru bir şekilde bilmenizde fayda vardır. Sizin için bazı çiçeklerin anlamlarını ve ifade ettiği duyguları bir araya getirdik. Sizde hangi durumda sevdiğiniz insana çiçek aranjmanı göndermek istediğinize karar verdikten sonra, mis kokulu çiçekler eşliğinde mutluluk saçmanın hazzını deneyimleyebilirsiniz.

Hangi Çiçek Hangi Anlama Gelir?

Birbirinden farklı, havalı ve çarpıcı güzelliği bulunan çiçeklerin her birinin farklı bir anlamı ifade ettiğini biliyor muydunuz? Çok eski dönemlerde çiçekler bir nevi iletişim aracı olarak kullanılıyordu. Bu sayede gönderilen kişiye bir jest yaparken aynı zamanda karşı tarafa gizli mesajlar iletilebiliyordu. Hatta ilk olarak bu mesaj yöntemi Osmanlı Döneminde kullanılmaya başlandığı söylenebilir. Sonraki yıllarda ise Avrupa’da yayılan bu çiçeklerin anlamı ile mesaj iletme furyası, çiçek dilinin 800’e yakın çiçek üzerinde bir anlam belirlenmesine neden olmuştur.

İnsanlarda olduğu gibi her çiçeğinde kendine has bir dili ve karakteri vardır. Çiçeklerin karşı tarafa sunduğu mesaj ve anlam ise her çiçeğin birbirinden farklıdır. Bazı çiçeklerin anlamı ve hikâyesi efsanelerle ilişkilendirmenin yanı sıra bazı çiçeklerin anlamı ve isimleri anonim kişiler tarafından belirlenmiştir. Osmanlı zamanından bu yana çiçeklerin anlamı üzerine yazılı kayıtların yer aldığı ve bu kayıtların bazılarının günümüze kadar ulaşabildiği bilinmektedir. Resmi olarak ise çiçeklerin anlamı ve dili yaklaşık 1600’lü yıllarda İstanbul’da oluşturulmaya başlanmıştır. 

Bazı çiçek anlamları ise başlıca şu şekilde sıralanabilir:

Kırmızı Güller

Kırmızı güllerin anlamını bilmeyen insan yok denecek kadar azdır. Kırmızı güller çok uzun dönemlerden bu yana aşkı ifade eder. Bu yüzden sevgililer günü, doğum günü ya da yıldönümü gibi ilişkiniz için önemli olan günlerde kırmızı güllerin eşsiz zarafetinden faydalanmak mümkün. Bu aşk çiçeği, sevgilinizle aranızda oluşan derin duyguları perçinlemek için olmazsa olmazdır.

Beyaz Güller

Beyaz rengi, masumiyetin en güzel temsilcisi olan renktir.  Bu yüzden beyaz güllerinde bu masumiyeti ifade ettiği söylenebilir. Ferahlığı, temiz ve sadeliği en iyi beyaz güllerle sevdiğiniz insanlara hissettirebilirsiniz. Sevgilinize beyaz güllerle aşkınızı ve masum duygularınızı iletirken aynı zamanda annenize doğum gününde de beyaz güller eşliğinde şık bir sürpriz yapabilirsiniz.

Pembe Güller

Pembe güller, çoğunlukla aşk ilanı yapmak isteyenlerin joker çiçeği olarak bilinir. Sevdiğini belli etmek ve gönlüm sende demek isteyenler pembe güllerin narin duruşunu avantaja çevirebilirler.

Papatyalar

Papatyalardan hoşlanmayan insan yok denecek kadar azdır. Gören herkesin enerjisini yükselten, içini ferahlatan papatya sevgi, bolluk, temizlik ve sıhhat ve sevgiyi ifade eder. Özel günlerinizi anlamı ve unutulmaz hale getirmek için papatyaların masumiyetinden faydalanabilirsiniz.

Laleler

Lalelerin pek çok farklı rengini bulmak günümüzde mümkündür. Lalelerin beyaz rengi saf ve temizliği, kırmızı rengi aşkı, pembe rengi sadakati ve sarı rengi sevgiyi temsil etmektedir. Kutlama yapmak istediğiniz özel gün yemeklerinde özenle süslemiş olduğunuz masayı laleleri kullanarak dekore edebilirsiniz.

Lilyum Çiçeği

Lilyum çiçeği de diğer çiçek seçenekleri gibi çok sevilen bir bitkidir. Pembe renk lilyum şefkati, beyaz renk lilyum temiz ve saf duyguları, sarı renk lilyum güven duygusunu, turuncu ise karşınızdaki insanın sizin için özel bir yere sahip olduğunun ispatıdır.

Orkide

Asalet, masumiyet, zarafet gibi birbirinden güzel duyguların en güzel temsil eden çiçeği her zaman orkideler oluştur. Orkide bakımı ile ilgili gerekli püf noktaları bildiğinizde, uzun zaman aynı tazeliğini koruduğunu gözlemleyebilirsiniz.

marotta-deluxe-orkide.jpg

Sümbül Çiçeği

İlkbahar ve yaz mevsimlerinin olmazsa olmaz çiçeği sümbüllerdir. Mis gibi kokusuyla herkesi etkileyen bu güzel çiçeğin anlamı bağlılık ve sevgidir.

Karanfil Çiçeği

Karanfil çiçeğinin anlamı, renklerine göre değişkenlik gösterebilir. Beyaz karanfil saf ve temizlik, kırmızı karanfil tutku dolu bir aşk, pembe karanfil içten duyguları sarı karanfil gerçek sevgi, mor karanfil ise asaleti temsil etmektedir.

Gerbera Çiçeği

Yapraklarının güzelliği ile dikkat çeken gerbera çiçeği arkadaşlık, sevgi, saf duyular ve titizlik gibi anlamları taşımaktadır. Sadece sevgilinizi değil yakın arkadaşlarınızı gerbera çiçeği ile mutlu edebilirsiniz.

Nergis Çiçeği

Nergis çiçeği, akılları baştan alan güzel kokusuyla meşhur olan bir çiçek seçeneğidir. Bu çiçeğin saygıyı temsil etmesi, özellikle saygı duyduğunuz kişilere gönderebileceğiniz bir çiçek alternatifidir. Bir diğer ismi fulya çiçeği olan nergis çiçeğinin bir diğer ismi ‘’beni unutma’’ demektir.

Menekşe Çiçeği

Menekşe çiçeği, alçak gönüllü olmayı ifade eden çok güzel bir çiçektir. Farklı renk çeşitleriyle gören herkesin dikkatini çeker.

Nilüfer Çiçeği

Nilüfer çiçeği, gerçek mutluluk anlamını taşımakla birlikte, çok mutlu anları taçlandırmak için son derece uygun bir çiçektir.

Manolya Çiçeği

Manolya çiçeği, bahar ayları geldiğinde ağaçları süslemesiyle meşhurdur. Güzelliğini gören herkesi gelecek mevsim adına heveslendiren manolyalar tam bir pozitif enerji deposudur. Bu nedenle doğa sevgisi anlamını taşımaktadır.

Gelincik Çiçeği

Gelincik çiçeği, anma anlamını taşımaktadır. Güzel bir şekilde anmak istediğiniz sevdiklerinize gelincik çiçeği göndererek her an aklınızın bir köşesinde olduğunu onlara bu yolla hissettirebilirsiniz.

Hibiskus Çiçeği

Güzellik anlamını taşıyan hibiskus çiçeğinin bir diğer ismi Japon gülüdür. Narin güzelliği simgelemesi, gören herkesin gönlünü fetih etmesi için yeterlidir.

Birbirinden Güzel Çiçek Seçenekleri Bleaves Floral’da

Çiçek hediye etmek çok uzun yıllardan bu yana, sevdiklerinize karşı onlara beslediğiniz duyguları ifade etmenin en şık yolu olmuştur. Çiçek hediye ederken o çiçeğin hangi anlama geldiğini bilmek ve buna uygun bir seçim yapmak, nokta atışı yaparak sevdiklerinizi beklemedikleri anlarda mutlu etmeyi sağlar. Her çiçeğin anlamı, ifade ettikleri birbirinden farklı olduğu gibi her insanın beğendiği çiçek modelinde birbirinden farklıdır. Bunun için alanında uzman, çiçek konusunda profesyonel çalışmalar yapan nitelikli firmalara yönelmekte fayda vardır.

Bleaves Floral, bu konuda üst düzey kalite standartlarında hizmet veren ve aynı zamanda sevdiklerinizi kocaman çiçek buketiyle jest yapmanızı sağlayan güvenilir bir firmadır. Web sitemizde yer alan birbirinden farklı, her zevke hitap eden çiçek seçenekleri arasından kendi zevkinize ya da sevdiklerinizin beğenebileceği çiçek modellerini bütçeye uygun cazip fiyat aralıklarında sipariş edebilirsiniz. Çiçeklerin anlamı ve dili hakkında gerekli bilgiye sahip değilseniz, alanında uzman kadromuz bu konuda gerekli bilgi ve desteği vermek için her an hazırdır.

Çiçek gönderimi yaparken canlı çiçeklerin kokusu, renklerinin yaydığı enerji ve karşı tarafta uyandırdığı hisler çok önemlidir. Bunlardan etkilenmemek mümkün değildir. Dolayısıyla değer verilen biri tarafından düşünülmek hissi herkesi mutlu etmek için yeterlidir. Bunun için Bleaves Floral kalitesini deneyimlemek ve uzun yıllara dayanan çalışma tecrübesini yaşamak için hemen web sitemize göz atabilirsiniz. Kolay alışveriş ve kaliteli hizmetin çiçekçilik sektöründe hayat bulduğu tek nokta olan B.leaves Floral, mutluluk saçmaya devam ediyor.