Kapat

Tüm çiçek çeşitleri güzel ve özeldir. Ancak bazı çiçekler çok daha özel oldukları için birçok kişi tarafından çok daha fazla sevilmektedir. Orkide çiçek türleri arasında en çok sevilen ve tercih edilenler arasında olmaktadır. Görünüş olarak ve yetişme şekli olarak oldukça narin olan orkide zarafetin bir sembolü olarak görünmektedir.

Orkide farklı renk çeşitleri ile şıklığı temsil ederken aynı zamanda bulunduğu ortama kusursuz bir görsel şölen hazırlamaktadır. Dijital çiçekçiniz Bleavers Floral en zarif ve gösterişli orkide çeşitlerini sizlere sunmaktadır. Online çiçek sipariş sistemimiz sayesinde sevdiklerinize, arkadaşlarınıza ya da kendinize onlarca çeşit arasından dilediğiniz çiçeği sipariş verebilirsiniz.

en-guzel-orkide-cesitleri.jpg

Orkideler

Çiçek olarak en çok tercih edilen ve sevilen türler arasında orkide gelmektedir. Orkideler uzun ömürlü olmaları ve gösterişli yapıları ile her evde ya da ofiste mutlaka bulunması gereken bir çiçek olmaktadır. Bu nedenle bir yakınınıza ya da sevdiğinize çiçek göndermeyi düşünüyorsanız mutlaka bu orkide olmalıdır. Orkide çiçeği sevdiklerinizin kendini özel hissetmesi ve onlara değer verdiğinizi göstermeniz için en iyi tercihler arasında yer almaktadır.

Bleaves Floral olarak sevdikleriniz için onlara özel hediyeler göndermeniz için en güzel orkide çeşitlerini sizlere sunmaktayız. Özel sipariş teslim ekiplerimiz siparişlerinizi en özel şekilde hazırlayarak belirttiğiniz zaman dilimleri içerisinde istediğiniz adrese iletmektedir. Özel günlere özgü en uygun ve farklı orkide çeşitleri ile en özel hediyeler ile sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Orkide Çeşitleri Nelerdir?

Orkide çiçeği farklı renkleri ve boyları olması nedeni ile birçok çeşitte olabilmektedir. Genel olarak bakımı kolay olan orkide çiçeğinin çeşitleri genel olarak renklerine göre ayrılmaktadır. Burada önemli olan hangi renk çiçeğin ne anlama geldiğini bilmektir. Bu sayede sevdiklerinize verdiğiniz hediyeler çok daha anlamlı hale gelirken bir çiçek ile duygularınızı çok daha rahat bir şekilde karşınızdakine aktarabilirsiniz.

En çok tercih edilen ve uzun süre yaşadığı için sevilen orkide çiçeğinin genel olarak beyaz, mavi, pembe, sarı ve mor renkte olanları tercih edilmektedir. Ayrıca mini orkide ve normal boyutlarda orkideler de çeşitleri arasında yer almaktadır.

Orkidelerin Anlamları

Orkide çiçekler arasında oldukça sık tercih edilmektedir. Ancak birçok kişi ne anlama geldiğini bilmemektedir. Orkidelerin anlamlarını bilmek kullanım amacını ve hediye edilme sebebini çok daha anlamlı hale getirmektedir.

Bazen konuşmadan da anlaşabileceğinizi dertlerinizi ve duygularınızı anlatabileceğinizi göstermenin en iyi yolu çiçeklerden geçmektedir. Dijital çiçekçiniz Bleaves Floral en anlamlı çiçekleri sevdikleriniz için sizlere sunmaktadır.

Her renk orkidenin farklı bir anlamı bulunmaktadır. Orkide çeşitlerinin anlamı;

Pembe Orkide: İçten gelen samimi ve saf sevgiyi temsil etmektedir. Bir sevgiliye ya da eşe hediye edilebilecek en güzel hediyelerden birisidir. Konuşmadan ona olan sevginizde ne kadar samimi olduğunuzu göstermenin en güzel ve etkileyici yöntemidir.

Sarı Orkide: Bir otama huzur vermesi ile öne çıkmaktadır. Sarı rengin yaydığı pozitif enerji bulunduğu ortama mutluluk ve huzur verirken aynı zamanda neşeli bir yaşamı da temsil etmektedir.

Mor Orkide: Asaleti tercih etmesi ile özellikle ofislerde ve iş yerlerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Eski dönemlerden bu yana kralların ve soyluların tercih ettiği bir renk olarak bilinmektedir.

Beyaz Orkide: Beyaz renk her zaman saflığı, temizliği ve samimi rengi yansıtmaktadır. Sevdiğinize beslediğiniz masum sevginin bir göstergesi olabilmektedir. Ayrıca sevdiğinize karşı beslediğiniz duygulardaki samimiyetinizi göstermenin en etkili yolu olabilmektedir.

Mavi Orkide: Mavi renk gücü ve asaleti temsil etmektedir. Yeni bir işin tebriği için ya da kendi ofis ya da iş yeriniz için kullanılabilir. Genel olarak kazanılan bir zaferin ödüllendirilmesi içinde tercih edilmektedir.

Orkidelerin taşıdığı farklı anlamları en zengin hale getiren farklı tasarım seçeneklerimiz ve kullandığımız farklı tasarımlar ile Bleaves Floral olarak en anlamlı hediyeleri sevdiklerinize vermenize yardımcı olmaktayız.

siyah-vazoda-altili-mor-orkide.jpg

Orkide Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Orkide güzel ve doğru bakımı yapıldığı zaman uzun süre sağlıklı kalabilmektedir. Uzun süre bakabileceğiniz hoş görünüme sahip bir çiçeğinizin olması için ilk aldığınız an oldukça önemlidir. Uygun ortamda yetiştirilmemiş ya da gerekli özen gösterilmemiş bir çiçek aldığınız da çok uzun süre yaşamayacaktır. Özellikle orkideler doğal ortamlarında yetiştikleri alanı aramaktadır. Bu nedenle uygun saksı ve toprak gerekmektedir.

Bleaves Floral olarak en uygun şekilde yetiştirilmiş orkideler sayesinde uzun süre bakabileceğiniz bir çiçek sahibi olabilirsiniz. Bu sayede sevdiklerinize hediye ettiğiniz çiçeklerin daha uzun süre sağlıklı kalması ve hatta ömürlük olması ile uzun süre anılarda yer etmeniz mümkündür. Bleaves Floral olarak en uygun saksılar ve toprak yapıları ile en sağlıklı ve özel çiçekleri sevdiklerinize hediye etmenize yardımcı olmaktayız.

Orkide Nasıl Bakılır?

Orkide bakımında dikkat edilmesi gereken yönlerden en önemlisi doğal ortamına uygun bir bakım yapmaktır. Orkideler uygun nem ortamlarında yeterli gün ışığı aldıkları sürece sağlıklı kalırlar. Ayrıca orkideler normal toprakta değil çam çabuklarında yetiştirilmektedir. Çam kabuğu içerisinde böceklerin yaşamaması orkidelerin daha uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır.

Orkideler çok fazla su istememektedir. Bu nedenle sulama esnasında direk olarak su verilmesi yerine köklerinin yeşerene kadar akan suya tutulması yeterli olmaktadır. Bunun en önemli nedeni genel olarak doğal ortamlarında akarsuların kenarlarında yetişiyor olmasıdır.

Yapraklarının belirli aralıklar ile silinmesi temiz ve nemli olması ile daha uzun ömürlü olmasını ve düzenli çiçek açmasını sağlayacaktır. Bunun haricinde toprağının ve çiçeklerinin belirli aralılar ile dezenfekte edilmesi daha sağlıklı olmalarına yardımcı olmaktadır.

Orkide Saksıları Nasıl Olmalıdır?

Bleaves Floral olarak sizlere sunmuş olduğumuz tüm çiçek çeşitlerimizde çiçeğin türüne uygun saksılar kullanmaktayız. Bu anlamda orkidelerimizin de saksıları özel tasarımlara sahip olarak sizlere sunulmaktadır.

Web sitemiz üzerinde yer alan onlarca farklı saksı çeşidi ile en uygun orkidelere hızlı ve güvenilir bir şekilde sahip olabilirsiniz. Tüm saksılarımız özel tasarımları işe çiçeklerinizin uzun ve sağlıklı kalmaları için özel üretilmektedir.

Orkide Fiyatları ve Siparişi

Bleaves Floral dijital çiçekçiniz olarak sizlere en uygun fiyat seçenekleri ile sizlere onlarca farklı çeşit sunmaktadır. Sizlere sunmuş olduğumuz çiçeklerimiz sizler ve sevdikleriniz için özel olarak en uygun ortamlarda üretilmektedir. Bu sayede siparişlerinizde en uygun seçenekler ile en kaliteli çiçeklere sahip olabilirsiniz.

Web sitemizden beğenmiş olduğunuz bir çiçeği sipariş verirken göndermek istediğiniz adresi ve teslimat zamanını seçerek siparişinizi oluşturabilirsiniz. Web sitemiz üzerinden vermiş olduğunuz tüm orkide siparişleri hızlı ve güvenli bir şekilde özel araçlarımız ile seçtiğiniz zaman diliminde teslim edilmektedir.