Kapat

Eski zamanlarda ‘’damask’’ ismi verilen güller, ilk olarak eski Mısır mezarlarında bulunan ve tarihi neredeyse 40 milyon geriye dayanan bitkiler olarak bilinir. Çok uzun ve eski tarihli olan güllerin anlamları ise renk ve sayısına göre birbirinden tamamen farklıdır. Güzelliği ve mis kokusu ile en sert görünümlü kişilerin bile kalbini yumuşatabilir olan bu bitkiler uzun yıllardan beri birçok şarkıya, kitaba ve şiire konu olmuştur.

gullerin-anlamlari-2024.jpg

Güller her zaman sevginin, aşkın ve masumiyet duygularının temsilci olarak bilinir. Ancak insanlar gibi her gülün kendine özgü bir karakteri olduğunu bilmekte fayda vardır. Renklerine göre analiz edildiğinde her gülün verdiği mesaj da birbirinden farklıdır.

Güllerin renk ve sayısına göre ifade ettiği anlamlar şu şekilde sıralanabilir:

Kırmızı Güller

Kırmızı güllerin neyi ifade ettiğini tahmin etmek çok da zor değildir. Aşk, tutku ve cesaret denildiğinde ilk akla gelen her zaman bu görsel olarak da tatmin edici olan güller akla gelir. Şık bir akşam yemeğinde, kırmızı gül hediye edilen bir kadının bu seçimden etkilenmemesi mümkün değildir. Bu şık yemek, eğer bir gönül alma organizasyonu ise işi kırmızı güllere bırakabilirsiniz. Aşkın sembolü olan güller, her şeyi yoluna sokacaktır. Güller arasında her zaman en popüler olarak kabul edilen kırmızı gül, bir nevi aslında aşk demektir. Yani kırmızı güller birine ‘’sen çok seviyorum’’ demenin en meşru yolu olarak nitelendirilebilir. Sevdiğiniz ve âşık olduğunuz birine kırmızı gül vererek onu sürekli düşündüğünüzü ve kalbinize çok özel bir yeri olduğunu ona bu şekilde hatırlatabilirsiniz. Evlilik yıldönümleri ve sevgililer günü gibi özel ve kutlanması gereken önemli günlerde kırmızı güller en ideal çiçek seçimidir.

Sarı Güller

Sarı güller arkadaşlığı ve dostluğu temsil eder. Eğer birine karşı minnet duygunuzu göstermek istiyorsanız, sizin için en doğru seçim her zaman sarı güller olacaktır. Üzerinizde emeği olan ve teşekkür etmek istediğiniz insanlara teşekkür etmek istediğinizde, özellikle öğretmenler günü ve anneler günü gibi özel günlerde karşınızdaki insanı bu güzel renkli güllerin eşsiz zarafeti ile etkileyebilirsiniz. Ayrıca sarı güllerin temsil ettiği bir diğer duygu ise kıskançlıktır. Bu yüzden sarı gülleri eğer sevgilinize hediye edecekseniz, bu durumu göz önünde bulundurmanızda fayda vardır. Bu bilgi alman geleneklerine dayansa bile, eğer arkadaşınıza bu gülleri vermek isterseniz dostluğu ve bağlılığı temsil ettiğinden gönülleri fethedebilirsiniz.

Pembe Güller

Pembe güller, anlam olarak aslında beyaz ve kırmızı güllerin karışımı olarak dikkat çeker. Aynı renklerin karışımı gibi bu güllerde derin anlamlar ifade eder. Zarafet, masumiyet, şirinlik ve sevimlilik anlamına gelen pembe güller, aslında cilve ve tatlılık olarak sizi etkileyen birine verebileceğiniz en doğru seçenektir. Bu güzel bitkiler ilk aşkları ve ilk aşkmış gibi heyecanlandıran masum duyguların çok güzel bir karşılığıdır. Son derece sempatik görünen pembe güller; incelik, tatlılık ve mutluluktur. Bu güller çok uzun ömürlü olmasının yanı sıra, aynı zamanda çok hoş bir kokuyla karşınıza çıkar. Karşınızdaki insanın hayatınıza dahil olmasından ne kadar hoşnut olduğunuzu göstermenin en ideal yolu her zaman pembe güllere yönelmektir.

Mavi Güller

Mavi güller, aslında bilinen en anlamlı güller olarak her göreni etkileyebilir. Aslında doğada bulunabilen bir mavi çiçek yoktur. Mavi gül olarak isimlendirilen çiçekler arasında tonu mor rengine kaçan çiçeklerdir. Bunun dışında dikkat çeken mavi güller ile beyaz güllerin renklendirilmesi sonucunda oluşur. Doğal yollarla mavi gül elde etmek söz konusu olmadığından; daha çok ulaşılamaz ve elde edilemez bir gizem anlamına geldiği söylenebilir. Buna bağlı olarak mavi güller eşsizlik anlamına gelir. Diğer güllerden daha asil ve daha özel bir yeri vardır. Bu gül renginin daha az bulunabilir olması asilliği ve maneviyatı ortaya koyar. Herkese hediye edilebilir bir seçenek olsa bile, daha çok ‘’sen benim için çok özelsin’’ demek isteyenlerin yöneldiği bir gül seçimidir.

Beyaz Güller

Beyaz güller, saflığı ve masumiyeti simgeleyen çok güzel bir seçenek olarak dikkat çeker. Karşınızdaki insana beyaz gül hediye ederek, ona karşı beslediğiniz sevginizin ne kadar saf olduğunu ve ondan hiçbir şekilde şüphe duymadığınızı ifade edebilirsiniz. Eğer yeni bir ilişki için hangi çiçek seçiminin daha doğru olduğunu düşünüyorsanız, sorunuzun en doğru cevabı beyaz güller olabilir.

Siyah Güller

Siyah güller çok uzun zamandan beri kara sevdayı temsil eder. Bu çiçek, birbirine âşık olan iki kişinin sonsuz aşkının bir mührü niteliğini taşır. Siyah güller aynı zamanda umudun da bir simgesidir. Ayrıca bu farklı gül çeşidi, yeni başlangıçlarında bir temsilcisi olarak kabul edilebilir.

Güllerin Sayısına Göre Anlamları Nelerdir?

Her gülün rengi kadar sayısının da bir anlam ifade ettiğinin bilinmesinde fayda vardır.

Buna bağlı olarak:

  • 1 gülün anlamı: 1 gülün anlamı daha çok özel hissettirmeyi hedefler. Bu gül karşı tarafa daha şık bir şekilde taktim edilmesi amacıyla, mutlaka özel bir kutu içerisinde sunulmalıdır. Bu sayede karşınızdaki insana ‘’benim için çok değerlisin’’ ‘’sen benim her şeyimsin’’ gibi duygusal mesajlar iletmek mümkün olabilir. Tek bir gül olduğu için, güzel bir şekilde paketlenmiş olması oldukça önemlidir. Aksi takdirde istenmeyen kötü bir izlenim bırakılabilir.
  • 2 gülün anlamı: 2 gül, bu ilişkiye aşka bağlı olduğunuzu simgeler. Bu senaryoda temsil edilen bir gül siz, diğer gül ise karşınızdaki insandır.
  • 3 gülün anlamı: 3 gül, aşkını içinde tutamayan kişilerin tercih ettiği gül sayısıdır. Eğer ne yaparsanız yapın karşınızdaki insanı aklınızdan çıkaramıyorsanız, 3 adet gül göndererek bu aşkı yeniden yeşertebilirsiniz. Ancak eğer ilişkiniz gayet yolunda ilerliyorsa, sadece ‘’seni seviyorum’’ demek için bile 3 tane gül tercih edebilirsiniz.
  • 6 gülün anlamı: İlişkide ciddi bir seviyeye ulaşan kişiler için 6 adet gül idealdir. Bu şekilde ‘’hayatımın sonuna kadar hep seninle olmak istiyorum’’ mesajını sevdiğiniz insana çok zarif bir şekilde iletebilirsiniz.
  • 12 gülün anlamı: 12 gül, aslında ‘’karşılıklı aşk’’ anlamına gelir. O kişiye karşı beslediğiniz duygulardan ve aldığınız karşılıktan emin olduğunuzda, içinizdekileri dökmek için 12 gün alıp bir buluşma organize edebilirsiniz.
  • 24 gülün anlamı: 24 gülün anlamı, aslında ünün 24 saat olması ile ilişkilidir. Mis kokulu eşsiz güzellikte güllerinize ‘’24 saat boyunca seni düşünüyorum, düşündüğün her saat için sana ayrı bir gül aldım’’ diye minik bir not eklerseniz, sevdiğiniz insanın mest olduğunu görebilirsiniz.
  • 50 gülün anlamı: 50 gül, sevdiklerine gül hediye etmek isteyen ince düşünceli kişiler için oldukça idealdir. Ona özenle hazırlanmış 50 adet gül göndererek ‘’ seni seviyorum ve sonsuza kadar her an sevmeye devam edeceğim’’ diyebilirsiniz.
  • 101 gülün anlamı: Tüm gül anlamları bir kenara dursun, 101 gülün anlamı hepsinden çok daha derin bir yere sahiptir. ‘’ Bu yüz gül senin için, kalan bir diğer gül ise sensin sevgilim’’ demek için 101 gül seçeneğini değerlendirebilirsiniz.
  • 200 gülün anlamı: 200 gül alacağınız kişiye, hayat boyu rastlayabilmek çoğu zaman oldukça zordur. Çünkü 200 gül demek ‘’ benimle evlenir misin?’’ demektir. Bu yüzden çok özel bir evlilik teklifi hayal ettiğinizde, 200 gül olmazsa olmaz bir seçim olarak mutlaka değerlendirilmelidir.
  • 1001 gülün anlamı: 1001 gün, sonsuz bir aşkın simgesidir. Kavuşması mümkün olmayan aşkların bir şekilde kavuşma olasılığı, birlikte olan aşkın sonsuzluğunu temsil eder. 1001 gülü karşısında gören bir kadının bu ince jestten etkilenmemesi mümkün değildir.

Güllerin sayısının artması, aslında sevginizin de ne kadar büyük olduğunu gösterir. Tabii ki hayatınızın aşkına karşı beslediğiniz duygularını gül sayısı ile doğru orantılı değerlendirilmesi mümkün değildir. Sevginizi ortaya koymak için belki de milyonlarca gül bile yetersiz kalacaktır. Ama hayatınıza olan ve sizin için özel yeri olan sevgilinizi mutlu etmek için bu sürprizlerden her zaman ihtiyaç vardır.

Çiçeklerin Eşsiz Zarafeti Bleaves Floral’da

Canlı çiçekler, gittiği her yere mutluluk saçan ve ortamın enerjisini çok kısa bir süre içerisinde yükseltme özelliği bulunan özel bitkilerdir. Bu bitkileri arasında her zaman ön plana çıkan ise bütün güzelliği ile güller olmuştur. Sevdiğiniz insana kendini özel hissettirmek istediğinizde, tercih ettiğiniz firma kalitesi de oldukça önemlidir. Aksi takdirde sevdiklerinizi mutlu etmek çok mümkün olmayacaktır. Bu anlamda Bleaves Floral uzun yıllara dayanan çalışma tecrübesi ile çiçeklerin yansıttığı sevgi dilini en güzel şekilde yansıtmaya devam eder. Geniş çiçek tasarımlarının yer aldığı Bleaves Floral web sitesinde yer alan geniş çiçek seçeneklerine göz atarak, en özel günlerde ya da sıradan anlarda değer verdiğiniz insanların kalbini yeniden kazanabilirsiniz.

Çiçek sektöründe kalitenin ve güvenilir hizmetin tek adresi olan Bleaves Floral için öncelikli olan daima müşteri memnuniyetidir. Sizde bu kaliteyi deneyimleyerek sevdiklerinize hoş bir sürpriz yapmak istiyorsanız, hemen web sitemize göz atabilirsiniz.