Kapat

İlk buluşma, iki kişi arasındaki ilişkideki en heyecan verici olaydır. Birbirimiz hakkında bir fikir oluşur, sempati doğar ve ikinci bir buluşma şansı ve geleceğe yönelik her şey için aralanan kapıdır. Genel izlenim küçük şeylerden oluşuyor, bu nedenle ilk buluşmada ön izlenim çok önemlidir. Bu nedenle buluşacağınız kişi üzerinde iyi bir izlenim bırakmak istiyorsanız, bu konuda size çiçekler yardımcı olacaktır.

ilk-bulusmada-alinabilecek-cicekler.jpg

İlk Buluşmaya Hangi Çiçekle Gidilir?

Peki, ilk buluşmaya hangi çiçekle gidilmelidir? Buketin doğru algılanması ve özel olarak neşe getirmesi için onu doğru seçmeniz gerekir. Bir kişinin genel izlenimi küçük şeylerden oluşur. Bu nedenle ilk buluşmada lüks çiçek aranjmanlarını unutmalı ve bunu daha özel günlere ayırmalısınız. İlk buluşma için alacağınız çiçek;

  • Mütevazı bir buket,
  • Dayanıklı ve uzun ömürlü,
  • Sert aromalardan uzak,
  • Taşıması uygun olmalıdır.

İlk buluşmada çok pahalı bir hediye biraz göz korkutucu olabilir. Çiçekler, tarihin ana aksanı değil, hoş bir eklenti olmalıdır. Çiçekler özel günleri anlamlandıran en önemli hediyelerdir.

Çiçekler İlk Buluşmalar İçin İyi Bir Hediye Midir?

Nasıl ki özellikler ve beğeniler kişiye göre değişiyorsa bu sorunun cevabı da değişir. Bazıları ilk buluşmada çiçek almayı çok isterken bazıları bunu biraz fazla bulabilir. Ancak biliyoruz ki çiçekler güzel bir jesttir. Hem karşındaki kişiye hem de o güne ne kadar değer verdiğinizi gösterir.

Çiçek almak, randevunuza onun hakkında düşündüğünüzü ve ilişki için çaba harcamaya istekli olduğunuzu göstermenin mükemmel bir yoludur. İlk buluşma için çiçek türleri;

  • İlk buluşma için en iyi çiçekler ve evrensel versiyon elbette güllerdir. Neredeyse tüm kadınlar güllerden hoşlanır.
  • Narin şakayıklar ise ikinci bir tercih olabilir. Güzel kokulu bu çiçekler aynı zamanda dayanıklıdır. 3-5 çiçekten oluşan bir buket, randevunuzda unutulmaz bir an olacaktır.
  • Eğer sevdiği renkleri biliyorsanız o halde onun sevdiği renklerden harika bir buket tasarımı yaptırabilirsiniz.
  • Kadınlar uyumu sever. Karşınızdaki kişi ne tür bir kıyafet tercih edecekse giyeceği kıyafetin renklerini armağan edeceğiniz çiçeklerde tutturmak harika olacaktır. Yani o gün pembe giymeyi tercih etmiş ise pembe bir çiçek aranjmanı hediye için mükemmeldir.
  • Papatya hayranlığın, hassasiyetin, gençliğin, hafifliğin sembolüdür.
  • Laleler duyguların samimiyetinden bahseder.
  • Vadideki leylak veya zambaklar baharın, kadınlığın, güzelliğin simgeleridir.
  • Orkide erkeklere özel ilgi ve bağlılığın göstergesidir.
  • Gerberalar güneşi ve neşeyi temsil eder. Üstelik su olmadan uzun süre kurumazlar ve koku yapmazlar. Hemen suya koymanın mümkün olmadığı durumlarda, yürüyüş veya sinema gezisi planlanıyorsa harika bir tercih olacaktır.
  • Onu iyi tanıyorsanız ve yaratıcılığa değer veriyorsa, sarı güller veya ayçiçeklerinin de bulunduğu bir çiçek aranjmanından hoşlanacaktır. Bunlar hacimli çiçekler olduğundan tek bir çiçeğin bile sunulması uygundur. Önemli olan, arkadaşınızı şaşırtma ve memnun etme arzusuna odaklanmaktır.
  • Buketin gölgesi ona bir ruh hali verir ve adamın niyeti hakkında çok şey söyleyebilir. Beyaz çiçekler ve beyaz gül saflığı ve masumiyeti simgelemektedir. Kırmızılar tutkuyu ve sevgiyi gösterir.
  • Pembe çiçeklerden oluşan bir buket genç bayanlar için mükemmeldir çünkü bu, eğlence ve zarafet anlamına gelir. Bazı duyguları gösterme amacı yoksa ilk buluşmada sembolik anlamı olmayan çok renkli çiçekler vermek daha iyidir.

Ana kural, mutlu etmek ve bir buket çiçek seçerken dürüst olmaktır. Duygularınızı ifade etmekten çekinmeyin. Sizi ve niyetlerinizi anlatacak bir buket sunun. Arkadaşınız, çiçekleri daha önce hiç sevmemiş olsa bile bunu takdir edecektir.

Gül Buketleri

Romantizmin en ikonik simgelerinden biri olan gülü ilk buluşmada verirken çok dikkatli olmalısınız. Bu çiçekleri önceden tanıdığınız ve uzun süre örneğin internet üzerinden görüştükten sonra ilk buluşmaya gideceğiniz birine vermelisiniz. Potansiyel olarak güçlü mesajları nedeniyle, gülleri benzersiz ilk buluşmalar için saklamak en iyisidir.

İlk buluşmada bir gül bir kızı büyüleyebilir ya da korkutup kaçırabilir. Güller romantizmin sembolüdür, bu nedenle güçlü duygularla ilişkilendirilmeyen bir çiçek seçmek isteyebilirsiniz. Yine de tercihiniz güller ise farklı çiçek türlerini de barındıran bir buket seçmeniz gerekmektedir.

Orkide Buketleri

Buluşacağınız kişinin sakin bir yapısı varsa bir orkide buketi harika tercihtir. Eğer saksıda çiçek bakmaktan hoşlanıyorsa o halde saksıda bir orkide tercih etmek en iyisi olacaktır. Beyaz orkide saflığı ve temizliği ifade ederken, pembe güzelliği ve romantizmi, mor ise eğlenceyi ve canlılığı ifade eder.

Karanfil Buketleri

İlk buluşmada hangi çiçek alınır? Sorusunun en iyi yanıtı karanfildir. Genellikle gülün ucuz kuzeni olarak görülseler de, kaliteli bir karanfil ilk buluşma için harika bir hediyedir. Kırmızının tüm tonları hayranlıkla bağlantılıdır, ancak tam anlamı gölgeye bağlıdır.

Açık kırmızı çiçekler dostluk anlamına gelirken, koyu kırmızı çiçekler daha ciddi bir romantizmi ifade eder. Mor, pembe ve sarı karanfiller ise arkadaşlığı simgeler. Karanfil tercih ederken iyi bir çiçek aranjmanı tercih etmelisiniz. Genellikle; Anastasia, Erengül, İthal Çardak Gül, Karanfil, Delphinium uyumlu bir aranjmandır.

Ortanca Buketleri

Tek bir ortanca çiçeği, ilk buluşma için harika bir çiçek olabilir. Ancak yeterli değildir. Güzel bir aranjman buketi harika olacaktır. Randevunuza ortanca vermeyi tercih ederseniz pembe veya mor çiçekleri tercih edin.

Pembe çiçekler içten duyguları ve nezaketi, mor çiçekler ise derin anlayışı simgelemektedir. Ortancaların ayrıca nadiren havaya karışan büyük polenleri vardır, bu nedenle sevgilinizin alerjisinden emin değilseniz iyi bir seçimdir.

Lale Buketleri

Laleler en popüler çiçeklerden biridir ve bunun iyi bir nedeni var! Buluşacağınız kişinin ne tür çiçeklerden hoşlandığını bilmiyorsanız, laleler kurtarıcı görevi üslenirler. Lale hediye etmeyi biraz daha özel kılmak istiyorsanız farklı çiçeklerle harika bir buket tercih edebilirsiniz.

Renk seçimi söz konusu olduğunda, turuncu bağlantı ve anlayışı ifade ederken, mor heyecanı ve tutkuyu, pembe romantizm ve saflığı, kırmızı ise aşkı simgelemektedir.

Sukulent

Randevunuz sırasında çiçeklerin solması konusunda endişeleniyorsanız bunun yerine bir bitki vermeyi tercih edebilirsiniz. Dayanıklılık ve kalıcılık söz konusu olduğunda erkeklerin ilk aklına gelen sukulenttir. Ancak tek bir sukulent bitkisi yerine harika bir çiçek aranjmanının içerisine sukulent eklenebileceğini unutmamak gerekmektedir.

Sukulent alırken, partnerinizin bitki koyacak bir yeri olup olmadığını veya onunla ilgilenmekle ilgilenip ilgilenmediğini biliyor musunuz? Küçük bir ev bitkisi çok fazla bakım gerektirmiyor gibi görünse de randevunuzun üzerine istenmeyen sorumluluklar yükleyebilir. Bu yüzden farklı çiçeklerle bezenmiş rengarenk bir buket tercih edebilirsiniz.

Eğer partnerinizin bitkileri sevdiğini biliyorsanız, küçük bir şey vermek en iyisidir. Sulu meyveler, az bakım gerektiren yapıları ve küçük boyutları nedeniyle mükemmel bir seçim olabilir.

Hayal Kırıklığına Uğramamak İçin Çiçek Nasıl Seçilir?

İlk buluşma için bir çiçek aranjmanı seçerken, gelecekteki bir toplantının tüm inceliklerini göz önünde bulundurmanız gerekir. Partnerinizin bütün gün bir buketle yürümesinin uygun olup olmayacağını düşünmelisiniz. Çiçekler akşama kadar dayanmalı ve orijinal çekiciliğini kaybetmemelidir.

Restoran ve kafelere gitmeyi planlamıyorsanız ilk buluşma hediyesi fikirlerini kullanın ve çiçekleri korumanın yollarını bulun. Örneğin, tasarım çiçekler tercih edebilirsiniz. Perledo Aranjman, Pesaro Aranjman ya da Bellano Aranjman gibi vazoda çiçekler tercih edebilirsiniz. Bu tasarımın taşınması çok rahattır. Bitkiler bir süngerin içine yerleştirilir, bu sayede engellenmeden su alırlar ve uzun süre solmazlar.

Bir bitki seçerken sevgilinizin evcil hayvanı veya çocuğu olup olmadığını da aklınızda bulundurmalısınız. İnsan veya hayvan evinin üyelerini tehlikeye atmayacak bir bitki seçmek oldukça önemlidir.

İlk Buluşma Öncesinde Çiçek Göndermek!